2015. február 23., hétfő

Kathy Reichs: A holtak beszélnek

Az alábbi kötetet új borítóval és címmel is kiadták új kiadó gondozásában, meglovagolva a televízióban futó sorozat sikerét. Véleményem szerint azonban megtévesztően hat az olvasókra az új cím és a sorozattal vont párhuzam, főleg, hogy sehol sincs a könyvön feltüntetve, hogy csak frissítették a kiadásokat. Vagyis, aki nem elég tájékozott, ugyanazt a könyvet fogja megvásárolni más köntösben.
Csak óvatosan!



Kathy Reichs
A holtak beszélnek
- Temperance Brennan 1 -
(A szerző által használt sorrend szerint!)


Csont és vér címmel is megjelent!


Eredeti cím: Déjá Dead
Eredeti megjelenés éve: 1997
Magyarországi megjelenés éve: 1998


Reichs hősnője, dr. Temperance Brennan törvényszéki antropológus. Hullaházban, exhumáláson, bűnügyi laborban, zsaruk közt tölti mindennapjait. Brennan túl van már egy váláson, lánya több gondot okoz, mint örömet.

Amikor egy építkezésen előkerült emberi maradványok vizsgálatához hívják, abban bízik, hogy csak egy régészeti leletet talál. De a helyszínen műanyag zsákokba csomagolt, oszladozó tetem darabjai várják. Így már tudja oda a hétvégéje. Azt megint csak - mint annyiszor már - a boncteremben fogja tölteni.

Azonban Tempének más is eszébe jut a nejlonzsákokba külön-külön becsomagolt testrészekről. Kísértetiesen emlékeztetik a tizenhat évesen meggyilkolt Chantale Trottier esetére, akit régebben szintén precízen földarabolva és szemeteszsákokba csomagolva találtak a föld alatt elásva.

A két gyilkosság összefügg, gondolja, de kollégái nem hiszik.

És ekkor előveszi teljes szakmai eszköztárát: a különleges röntgenfelvételeket, a csont-, fog- és harapásnyomok vizsgálatát, hogy meggyőzze a kételkedőket, mielőtt újból lecsap a gyilkos.
Hiszen bárki lehet a következő áldozat...



\m/(-.-)\m/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése