2015. február 23., hétfő

Kathy Reichs: Minden napra egy halott

Az alábbi kötetet új borítóval és címmel is kiadták új kiadó gondozásában, meglovagolva a televízióban futó sorozat sikerét. Véleményem szerint azonban megtévesztően hat az olvasókra az új cím és a sorozattal vont párhuzam, főleg, hogy sehol sincs a könyvön feltüntetve, hogy csak frissítették a kiadásokat. Vagyis, aki nem elég tájékozott, ugyanazt a könyvet fogja megvásárolni más köntösben. Csak óvatosan!



Kathy Reichs
Minden napra egy halott
- Temperance Brennan 2 -
(A szerző által használt sorrend szerint!)


Csont és bőr címmel is megjelent!


Eredeti cím: Death du Jour
Eredeti megjelenés éve: 1999
Magyarországi megjelenés éve: 2000


A "Minden napra egy halott" az első regény remekül megrajzolt, értelmes és érző asszonyhősnője, Tempe Brennan újabb kalandjait meséli el.

Tempe kultikus gyilkosságok eszelősen kegyetlen tettesei után nyomoz a szétégett, fagymarta északi tanyán, a déli napsütésben szikrázó féltrópusi szigeten, a boncasztalon hátrahagyott csontokból, sírok mélyén gyűjtögetve a rothadó húsról a bogarakat, amelyek információt hordozhatnak.

Nyomoz egyetemeken és kommunákban, a szekták között, egészen addig, amíg végül ő maga áll az áldozat helyén megkötözve, fájdalmas halálra várva. Látszólag tehetetlen, de gondolkodni, megfigyelni még tud.

Izgalmas, jól pergő ez a regény, ahol minden napra jut egy halott.



\m/(-.-)\m/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése