2014. augusztus 25., hétfő

Anne B. Ragde: Remeterákok


Anne B. Ragde
Remeterákok
- Neshov-trilógia 2 -


Eredeti cím: Eremittkrepesene
Eredeti megjelenés éve: 2005
Magyarországi megjelenés éve: 2008


A norvég szerző nagy sikerű családregény-trilógiájának első részét, a Berlini nyárfákat követő kötetében a három Neshov testvér sorsát követhetjük nyomon.

A temetkezési vállalkozó, mélyen vallásos Margido, a tanyának és állatainak élő, gazdálkodó Tor, a felkapott kirakatrendező Erlend mellett ismételten Tor lányának, a tipikus harmincas „szingli” Torunn-nak az alakja áll a középpontban.

Az egymástól homlokegyenest eltérő jellemű emberek addigi kényelmes vagy legalábbis megszokott életét váratlan események borítják fel: egy baleset a tanyán, szakítás az igazinak vélt társsal vagy éppen egy szilveszteri vacsora egy kikapós özvegyasszonnyal. Ezek után már semmi sem lehet többé olyan, mint korábban, mindegyikőjüknek, még a hedonista Erlendnek is szembe kell néznie az idő múlásával és az élet kiszámíthatatlanságával.

A remeterákpáncél mind a négyüknél meghasad, ki hosszabb, ki rövidebb időre védelem nélkül marad saját félelmeivel, kételyeivel vagy a sors csapásaival szemben, és mindannyiuknak meg kell barátkozni azzal, amitől a legjobban tartottak.



\m/(-.-)\m/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése