2019. szeptember 22., vasárnap

Douglas Preston - Lincoln Child: Csendélet varjakkal


Douglas Preston - Lincoln Child
Csendélet varjakkal
- Pendergast 4 -


Eredeti cím: Still Life With Crows
Eredeti megjelenés éve: 2003
Magyarországi megjelenés éve: 2007


Kísérteties ​gyilkosság zavarja meg az álmos kansasi kisváros békéjét: a végtelen kukoricatáblák között megcsonkított holttestet találnak különös módon „tálalva”: karókra szúrt varjak gyűrűjében. Senki sem hiszi el, még a seriff sem, amit az FBI ügynöke, a Preston-Child regényekből jól ismert Pendergast állít: a tettes helybéli, és nem ez volt az utolsó gyomorforgató tette.

A hátborzongató események riasztó gyorsasággal folytatódnak, miközben Medicine Creekben a csőd felé tartó városka jövőjét meghatározó fejlesztésről folyik az egyeztetés. Elindul a pletyka: a borzalmak valamiképpen kapcsolódnak egy régi indián mészárláshoz és a „negyvenötök” hajdani bandavezérének bolyongó szelleméhez.

Pendergast és a seriff szinte pártbajt vív egymással, hogy mihamarabb felderíthessék a hajmeresztő rejtélyt, és megmenthessék az éjjel lecsapó, kegyetlen gyilkostól a várost.

Túlvilági erők vagy nagyon is e világi bűnök állnak a háttérben?

Mi a titka a legendákkal övezett, indián sírdomboknak?

Pendergast minden különleges képességét kénytelen latba vetni, de itt még ő sem boldogul egyedül: mielőtt fény derülhetne a szörnyű titokra, össze kell fogniuk a legjobbaknak…



\m/(-.-)\m/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése