2016. július 4., hétfő

Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés


Sherrilyn Kenyon
Végzetes ölelés
- Sötét Vadászok 3 -


Eredeti cím: Night Embrace
Eredeti megjelenés éve: 2003
Magyarországi megjelenés éve: 2010


Amint leszáll az éj, én leszek a legszörnyűségesebb fenevad, aki az éjszakában portyázik: parancsolok az elemeknek, és nem ismerek félelmet. 

Évszázadok óta védem az ártatlanokat, cserébe nem kérek semmit, csak álmaim asszonyát. Sunshine Runningwolf nem akar többet, csak ezt az éjszakát, de valahányszor ránézek, elkezdek sóvárogni olyan álmok után, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt eltemettem magamban. 

Tudom, hogy a szerelmem a halált jelentené számára. Megátkoztak, arra kárhoztattak, hogy soha ne ismerjem meg a békét és a boldogságot – míg ellenségem a sötétben lapul és arra vár, hogy mindkettőnket elpusztítson…

I.sz. 558-ban a 7 éves kelta Speirr árva maradt, őrá hárult az a súlyos felelősség, hogy gondoskodjon a kishúgáról Cearáról. Mivel nem volt kihez fordulnia és egymaga képtelen volt ellátni a babát visszatért  a klánjához. A törzshöz amely száműzte a szüleit még azelőtt, hogy ő megszületett volna. Nagybátyja aki egy éve volt hatalmon, kelletlenül de befogadta őt és Cearát. Klán viszont nem akarta befogadni, Speirr kénytelen volt  kikényszeríteni, hogy tiszteljék. 

Mire férfivá érett, már senki sem merészelt gúnyolódni a származásán. Speirrnek sajnos nem sok boldogságban volt része. Sorra vesztette el a szeretteit. Nagybátyja, nagynénje, felesége Nynia, majd  a húga Ceara is meghalt. Ezután a klán Speirr ellen fordult és őt is megölték. 

A halál nem hozott Speirr számára megkönnyebbülést, csak bűntudatot, hogy a családját ért rossz miatt igazságot szolgáltasson. Speirr az istenek segítségét kérte, erre megjelent előtte egy feketébe öltözött titokzatos férfi Acheron. 

Acheron megígérte neki, hogy megtanítja, hogyan mészárolja le a démonokat, akik emberekre vadásznak; hogyan rejtőzzön el napközben, hogy a nap sugarai ne öljék meg; hogyan beszéljen, hogy ne fedje fel hosszú szemfogait és minden mást is ami a túléléshez szükséges. 

Így lett Speirrből Sötét vadász, aki ekkor vette fel a Talon nevet is.

Sötét vadászok halhatatlan vámpírvadászok, akik bosszúért eladták a lelküket. Több ezer Sötét Vadász van és megszámlálhatatlan vámpír. Illetve úgy hívják őket, hogy démonok, mivel sokkal régebb óta léteznek, mint maga a vámpír szó.



\m/(-.-)\m/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése