2014. szeptember 17., szerda

Márton Klára: Gyorsan szállj fel a buszra! - Nem elérhető


Márton Klára
Gyorsan szállj fel a buszra!


Nem elérhető!


Eredeti megjelenés éve: 1984
Kiadó: Móra


Márton Klára nagy sikerű regénye, a Tessék engem elrabolni! sokak számára emlékezetes. Film is készült belőle, nemzetközileg díjat nyert, magát a regényt három idegen nyelvre is lefordították. Ha megkapó történetének tanulságát úgy lehetne összegezni, hogy szeretet nélkül nem élet a gyerekek élete, akkor ennek az új és szintén szuggesztív regénynek se más a végső mondanivalója.

Csakhogy az új könyvnek nem kisgyerek, hanem kollégista fiatal lány a hőse, cselekvési tere nagyobb, s a veszélyek is, amelyeket magára idéz, nagyobbak. Kollégiumi kiközösítés, szökés, céltalan, pénz nélküli budapesti kallódás s minden veszélye, ami ebből adódik, kerülgeti. S csak a belső tisztaságvágya meg a mégiscsak segíteni kész emberség menti meg, ha nem is a keserves tapasztalatoktól, hanem a zülléstől.



\m/(-.-)\m/

2 megjegyzés:

  1. Kedves Feltöltő! Nagyon szeretném elolvasni. Amennyiben lehetséges kérem, hogy tegye elérhetővé. Nagyon köszönöm. M. Csilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "nem elérhető" azt jelenti, hogy nem elérhető, vagyis nincs a birtokomban, így nem tudom elküldeni, sem elérhetővé tenni.

      Izzie

      Törlés