2013. június 18., kedd

Margaret Drabble: Malomkő - Nem elérhető


Margaret Drabble
Malomkő


Nem elérhető!



Eredeti cím: The Millstone
Eredeti megjelenés éve: 1965
Magyarországi megjelenés éve: 1971


Rosamund Stacey szép is, okos is, népszerű is, a körülményei sem rosszak – szüleinek kényelmes, elegáns lakásában él egyedül London egy előkelő negyedében, és még lakbért sem kell fizetnie –, tehát minden oka megvolna rá, hogy az élet elkényeztetett gyermekének tekintse magát.

Csak éppen… csak éppen melegebb érzelemre képtelen. Igazában még soha senkit mélyen nem szeretett. Családjával való kapcsolatát a méltányosság és az udvariasság jellemzi, barátai jobbára csak jópajtások, és azért jár egyidejűleg két férfival, hogy mindegyikük azt higgye róla: a másiknak a szeretője, s így ne kényszerüljön intimebb kapcsolatra.

Rosamund Stacey maga sem akarja elhinni, amikor egy szép napon kiderül, hogy gyereket vár. Egyetlen futó „félrelépésének” következményétől hasztalan igyekszik szabadulni – megadja hát magát sorsának, világra hozza gyermekét, és ezzel egy csapásra belekerül a felelősség- és kötelességvállalás egészen másfajta sűrűjébe, mint amilyet hűvös életében valaha is tapasztalt. És – életében először – megismeri az igazi szeretetet.



\m/(-.-)\m/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése