2012. november 10., szombat

Lisa Lutz: Spellman nyomozóiroda


Lisa Lutz 
Spellman nyomozóiroda
- Spellman nyomozóiroda 1 -


Eredeti cím: The Spellman Files
Eredeti megjelenés éve: 2007
Magyarországi megjelenés éve: 2009


Ismerkedjenek meg Isabel „Izzy” Spellman magánnyomozóval. Lehet, hogy ez a huszonnyolc éves lány nem rendelkezik a legfeddhetetlenebb múlttal, amit romantikus botlások, túlzott alkoholfogyasztás és találékony vandalizmus is beárnyékol, lehet, hogy él-hal a Get Smart sorozatért és jobban szeret az ablakon keresztül közlekedni, mint az ajtón át – de mindezt jócskán feledteti a családi cégnél, a Spellman Nyomozóirodánál kamatoztatott magánnyomozói tehetsége. Az emberek magánéletében való turkálás Izzy számára teljesen magától értetődő tevékenység. Valójában az egész család számára az. De bárcsak sikerülne a munkát az irodára korlátozniuk. Spellmannak lenni annyit jelent, mint kémkedni egy Spellman után, követni egy Spellmant, vajat keresni egy Spellman füle mögött, zsarolni és lehallhatni egy Spellmant.

A félig Nancy Drew, félig Piszkos Harry Izzy vékony pengeélen táncol a Spellman családtag és Spellman alkalmazott státusz között. Feladatai közé tartozik végrehajtani a főnökeitôl, azaz Anyutól és Aputól (lehetőleg alapos vizsgálat nélkül) kapott megbízatásokat, féken tartani (olykor kényszert is alkalmazva) krónikusan tökéletes ügyvéd bátyját, jó példát mutatni tizennégy éves húgának, Rae-nek (aki túlságosan is rákapott a szabadidős követésekre), és időről időre felkutatni és hazahozni nagybátyját (aki bármelyik pillanatban el talál tűnni nagy tivornyázás közepette az ún. Eltűnt Hétvégéken). De mikor Izzy szülei felbérelik Rae-t, hogy kövesse a nővérét (hogy kiderítsék Izzy új fiújának kilétét), Izzy-ben végleg eldől a borjú, és rájön, csak úgy válhat belőle valaha is normális ember, ha otthagyja a családi vállalkozást. De van egy kis bökkenő: mielőtt elengednék, még egy utolsó megbízást kell elvállalnia – egy réges-rég elfeledett, tizenöt éve eltűnt személy ügyét. A feladatot vállalja, miközben egy családját sokkal közelebbről érintő eltűnési eset is megrázza, mely élete legkomolyabb ügyévé válik.

A Spellman akták az első része annak a kiváló és szellemes új regénysorozatnak, amelyben a Spellman család imádnivalóan szövevényes élete tárul elénk.



\m/(-.-)\m/

4 megjegyzés:

  1. Szia! Eltudnád nekem küldeni emailben? littlelavandula@gmail.com
    ELőre is köszi! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elküldtem a kért könyvet a megadott e-mail címre.

      Izzie

      Törlés
  2. szia :) el tudod nekem is küldeni ezt a könyvet? előre is nagyon köszi :) gyetvai.lili01@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elküldtem a kért könyvet a megadott e-mail címre.

      Izzie

      Törlés